Business Analytics & Reporting

Improving your decision making
Rapportages, dashboards en analyses voor meer inzicht

Uw organisatie kan veel voordeel halen uit de grote hoeveelheden beschikbare data. Maar hoe filtert u de meest relevante gegevens uit deze data, en zorgt u voor meer inzicht en betere besluitvorming? Vooralsnog wordt de enorme hoeveelheid verzamelde data maar al te vaak als een last ervaren. Helemaal niet nodig en een gemiste kans. Business Analytics hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Toegevoegde waarde

Om Business Analytics succesvol te kunnen toepassen, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de informatiebehoefte en toepassingsmogelijkheden. Hoe kan uw organisatie daadwerkelijk waarde realiseren? Waar te beginnen? Grote kans dat uw concurrent al gestart is. Dat vraagt om een nieuwe aanpak. ConQuaestor helpt organisaties in hun zoektocht naar nieuwe inzichten om hun besluitvorming te verbeteren. 

Wat kunnen we voor u betekenen?

ConQuaestor heeft een groep van meer dan 10 enthousiaste professionals die zich specialiseren op het gebied van Analytics. Zij hebben een track record opgebouwd van het bouwen van dashboards, voorbereiden van inhoudelijke analyses, en het toepassen van Visualization guideliness bij multinationals. De groep houdt zich vooral bezig met het uitbouwen van de propositie en het ontwikkelen van kennis op het gebied van Data (modelling), Statistics, Tooling, en Visualization. We kiezen deze onderwerpen omdat:

Data (modelling), tegenwoordig kun je met het koppelen van een paar databronnen in Excel, of Access en een dashboarding tool als Power BI of Tableau al iets heel snel iets moois maken. Een robuust data model zorgt ervoor dat updates goed verlopen en niet te veel tijd kosten.

Statistics, financials berekenen winst en verlies, en vaak tal van ratio's. Maar wanneer je ook steeds meer niet financiele data gaat gebruiken wordt meer statistische kennis onontbeerlijk.

Tooling, er zijn vele dashboarding tools op de markt die allen pretenderen de allerbeste te zijn. Het is goed om gedegen kennis te hebben van verschillende tools, zodat professionals direct inzetbaar zijn en klanten goed kunnen adviseren. Op dit moment werken we vooral met Power BI en Tableau.

Visualization, 1 plaatje zegt vaak meer dan 100 woorden. Maar het is dan wel belangrijk dat het het juiste plaatje is. Vragen die hierbij aan de orde komen zijn zoal: Waarom kun je eigenlijk beter geen pie charts gebruiken, welke kleuren werken nu eigenlijk het best in deze chart, met welke chart kan ik deze tabel het best visualiseren?

Kortom, dit zijn onderwerpen die iedere financial kunnen helpen om meer inzicht uit data te halen, zodat betere beslissingen kunnen worden genomen.Advanced Analytics gaat over Data Driven Insights!

Via ConQuaestor beschikt u snel over een ervaren business analisten met ervaring en affiniteit in finance, IT en business. Professionals die uw organisatie graag helpen bij de kanteling naar een datagedreven organisatie met o.a.:

  • Adviezen ter verbetering van informatievoorziening en rapportages
  • Ontwikkeling van kpi’s
  • Dashboard design en - ontwikkeling
  • Datamodelleren & -visualisatie
  • Uitvoeren van analyses