Project Control

Organisaties doen naast de projectmanager steeds vaker een beroep op de projectcontroller.

Dit omdat ze grip willen houden op aspecten van projecten zoals de ontwikkelingen met voortgangsbewaking, rapportages en risico- en issuemanagement. De projectcontroller is een specialist die door vakkennis en specifieke skills zowel in het offertetraject als in de verschillende projectfases toegevoegde waarde levert. Een proactieve business partner die kritisch meedenkt en problemen goed analyseert om oplossingen aan te kunnen dragen voor de projectorganisatie.

Toegevoegde waarde Project Control

Het beheersen van projecten stelt andere eisen aan methoden en instrumenten dan het beheersen van een min of meer routinematig opererende organisatie. Onze projectcontrollers hebben ervaring in verschillende soorten projecten in bijvoorbeeld de bouw, overheid, industrie of IT. Zij zijn bekend met de structuur van projectteams in grote en complexe programma’s en die van kleinere projectteams, en weten precies welke rol en toegevoegde waarde ze hierin kunnen invullen. Niet alleen naar de projectmanager of projectleider, maar ook als intermediair naar de andere disciplines in de projectorganisatie. Belangrijke taken die ze vervullen zijn projectbeheersing, projectbudgetbewaking en projectreporting. Ook adviseren ze over de planning, kosten, business cases, financiering, risicobeheersing en verandermanagent.

Hoe kunnen wij u helpen?

ConQuaestor verbindt organisaties met finance professionals. Specialisten met de juiste vakkennis, die bovenal onafhankelijk, betrouwbaar en integer zijn. En die zich niet verliezen in de cijfers, maar overzicht houden. Zoekt u een projectcontroller, costcontroller, programmacontroller, portfoliocontroller en projectadministrateur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Ook bieden wij een projectcontroller opleiding aan, in samenwerking met The Hague Executive Campus (THEC). We hebben een programma ontwikkelt dat modules voor zowel persoonlijke- als vakinhoudelijke ontwikkeling bevat. Een groot deel van de docenten vervult, als specialist op hun vakgebied, financiële topposities in het bedrijfsleven. Wij brengen dit programma graag onder je aandacht. Meer hierover weten? Klik dan hier

Ambieert u een baan als projectcontroller bij ConQuaestor?
Bekijk dan onze project control vacatures: Vacatures